Kirjautuminen

Säännöt - Hearthstone

Kaikkien turnauksiin osallistuvien tulee olla lukenut ja ymmärtänyt nämä alla mainitut säännöt, minkä lisäksi pelaajilta odotetaan urheilijamaista käytöstä. Epäurheilijamaisesta käytöksestä seuraa rangaistus. Turnausjärjestäjällä on päätäntävalta kaikista sääntöjen riketilanteista ja rangaistuksista. Turnausjärjestäjä voi laittaa turnauksen tauolle vakavan teknisen ongelman tai esimerkiksi sairauskohtauksen vuoksi.

Yleiset säännöt

  • Peli: Hearthstone: Heroes of Warcraft (Blizzard Entertainment)
  • Pelimuoto: 1 vs 1
  • Palvelin: EU
  • Oman ottelun streamaaminen on sallittua, kunhan lähetyksessä on vähintään kolmen (3) minuutin viive. Turnausjärjestäjä voi kieltää otteluiden streamaamisen.
  • Kaikki ohjelmistot, jotka antavat epäreilua etua pelaajalle tai muuttavat peliohjelmaa millään tavalla, ovat kiellettyjä. Online-vaiheessa ns. decktracker-ohjelmistot ovat sallittuja, offline-vaiheessa eivät.

Conquest

1) Jokainen pelaaja pelaa neljällä pakalla (joista jokaisen on oltava eri hahmoluokka). (BO5 formaatti)

2) Kaikki kortit Standard-formaatista ovat sallittuja, mutta turnauksen järjestäjä voi poistaa epätasapainossa tai toiminnallisesti rikki olevat kortit valikoimasta.

3) Ottelun luovuttaminen on sallittua.

4) Pelaajat ilmoittavat valitsemansa classit toisilleen, joko yhtäaikaisesti tai online-ympäristössä järjestyksessä A-B-B-A-A-B-B-A. Pelaajat bannaavat aluksi yhden vastustajansa sankareista. Tällä sankarilla pelaaminen tämän ottelun aikana on kielletty. Pelaajat valitsevat itse ensimmäisen pelaamansa pakan jäljelläolevista pakoista, ilman että he tietävät vastustajansa valintaa. Jos pelissä käytetään pakan palautusta, sen saa tehdä missä tahansa vaiheessa jo kerran voittaneella pakalla. Palautusvalintaa ei voi valinnan jälkeen vaihtaa.

a) Ottelun voittanut pelaaja vaihtaa pakkansa toiseen, eikä saa jatkaa pelaamista voittaneella pakalla enää saman sarjan sisällä.

b) Hävinnyt pelaaja saa vapaasti valita minkä tahansa pakoistaan, jolla ei ole vielä voitettu sarjan sisällä.

c) Jo voittaneella pakalla pelaaminen johtaa automaattiseen häviöön, vaikka peliä ei olisi keritty vielä varsinaisesti aloittaa. Tämä sääntö ei koske pelejä joissa pakan palautus on sallittu ja sitä ei ole vielä käytetty.

Karsinnat

Jokaiseen karsintaturnaukseen voi ottaa osaa korkeintaan 64 pelaajaa. Jokaisen karsinnan kaksi parasta pääsevät pelaamaan osakilpailuun.

Karsintaturnaukset pelataan kokonaan double elimination -muodossa, jos osallistujia on 32 tai vähemmän. Jos osallistujia on enemmän kuin 32, niin turnaus alkaa single elimination -formaatilla ja muuttuu double elimination -muotoon kierroksella Ro8. Kaikki ottelut ovat paras viidestä (bo5).

Osakilpailut

Osakilpailuun ottaa osaa 8 pelaajaa. Osakilpailun voittaja pääsee ottelemaan eSM-finaaliin.

Turnaus pelataan double-elimination formaatissa.

Kaikki pelit ovat paras viidestä (bo5), paitsi osakilpailun finaali joka pelataan paras seitsemästä yhdellä pakan palautuksella (bo7 recall).

Finaali

Kaksi pelaajaa pääsevät finaaliin osakilpailujen voittajina. Voittaja valitaan yhdellä paras seitsemästä ottelulla pakan palautuksella (bo7 recall).

Tuomarit

Pelaajien tulee aina kohdella sekä toisiaan että pelin tuomareita kunnioituksella. Kaiken kommunikoinnin tulee olla asiallista.

Tuomarilla on aina viimeinen päätäntävalta kaikissa asioissa.

Äärimmäisissä tapauksissa tuomareilla on valta muuttaa sääntöjä turnauksen aikana.


 

Tarkemmat säännöt 

Vaatimukset

Jokaisella pelaajalla tulee olla määriteltynä henkilökohtainen battle.net tunnus (BattleTag).

Kaikki pelit tulee pelata EU-palvelimella.

Pelaajien tulee pelata ottelut omatoimisesti. Jos järjestäjillä on syytä epäillä, että pelaaja saa apua muilta pelin aikana siten, että se aiheuttaa hyötyä pelaajalle millään tavalla, pelaajalta evätään oikeus osallistua eSM-turnaukseen.

Myöhästyminen

Online-ympäristöissä diskauksen aikaraja on 10 minuuttia. Jotta pelaaja voidaan diskata, vaaditaan diskauksen vaatijalta todisteena kaksi kuvankaappausta, jotka osoittavat kiistatta että vaatija on yrittänyt lisätä toisen pelaajan peliä varten vähintään kahdesti, 10 minuutin väliajalla kuvien välillä.

Offline-ympäristössä myöhästyminen pelistä ensimmäisen 15 minuutin aikana johtaa ensimmäisen ottelun häviämiseen sarjan sisällä. Jos pelaaja on myöhässä enemmän kuin 15 minuuttia, häviää hän automaattisesti koko sarjan.

Jokaisella pelaajalla on oikeus 3 minuutin taukoon otteluiden välillä.

Tuomareilla on oikeus tehdä muutoksia näihin aikoihin olosuhteiden niin vaatiessa.

Yhteyden katkeaminen

Jos pelin aikana yhteys palvelimeen katkeaa mistään syystä (tekninen vika, nettiyhteyden katkeaminen jne), tulkitaan ottelu pelissä pysyneelle pelaajalle voitoksi.

Jos molemmat pelaajat tippuvat pelistä, peli aloitetaan alusta samoilla pakoilla ellei pelaajilla ole esittää kiistattomia todisteita siitä että olisivat voittaneet pelin seuraavalla kierroksella.

Tasapeli

Jos peli päättyy tasapeliin, lasketaan se voitoksi molemmille pelaajille. Jos kyseessä oli ottelusarjan ratkaiseva ottelu, pelaajat pelaavat samoilla pakoilla uudestaan.

Valitusoikeus

 Jos pelaaja haluaa valittaa lopputuloksesta, on hänellä oikeus tehdä se 5 minuutin sisällä pelin päättymisestä. Valitus tulee tehdä ennen seuraavan ottelun alkamista.

Tuomarin päätöksestä voi valittaa turnauksen järjestävälle organisaatiolle, mutta valitus on tehtävä heti päätöksen jälkeen ja siihen saatava vastaus ei välttämättä vaikuta sen hetkiseen pelitilanteeseen.

Kuvankaappaukset

Jokaisen pelaajan on otettava kuvankaappaus kaikista voitetuista otteluistaan ja ladattava se sivustolle tuloksia raportoidessaan. Jos pelaaja ei ota kuvankaappauksia, voidaan hänelle sanktioida rangaistuksia alkaen varoituksesta ja päättyen diskaukseen koko eSM-sarjasta.

Chat

Ylimääräistä chattailua pelin aikana ei sallita. Jos tarve kommunikoinnille nousee, sen tulee olla lyhyttä, ytimekästä ja kohteliasta. Ideaalitilanteessa ainoa sananvaihto tapahtuu ottelun alussa ja lopussa.

Ottelun aikana ulkopuolisen tahon kanssa kommunikointi chatin kautta on täysin kielletty, ellei taho ole turnauksen tuomari tai henkilöstön osa. Kaikki pelit tulee pelata Busy-moodissa, jolloin viestit eivät näy. Jos tästä huolimatta ulkopuolinen taho ottaa yhteyttä pelaajaan ottelun aikana, ainoa sallittu vastaus on kieltää ulkopuolista lähettämästä lisää viestejä.

Väärinkäytökset

Mitään tunnettuja tai tuntemattomia pelin vikoja, jotka antavat etua pelaajalle missään muodossa ei ole sallittua käyttää. Jos olet epävarma asian sallittavuudesta, ota yhteys tuomariin.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT

YHTEISTYÖKUMPPANIT