eSM 2017 | GameXpo 2017
Kirjautuminen

Tietokone- ja konsolipelaaminen on kymmenientuhansien suomalaisten harrastus sekä kilpailumuoto. Suomen parhaat pelaajat tavoittelevat huippusijoituksia kansainvälisellä tasolla. Vuonna 2007 toimintansa aloittanut Peliliiga perustettiin tuomaan suomalaiselle elektroniselle urheilulle entistä ammattimaisempia toimintamuotoja, uskottavuutta ja medianäkyvyyttä.

Peliliigan tavoite on olla mukana kehittämässä elektronisesta urheilusta Suomessa merkittävää kilpailulajia ja tätä kautta tukea suomalaisten pelaajien kehittymistä ja menestymistä kansainvälisellä tasolla. Peliliiga järjestää Suomen suurimmat turnaukset mm. ASSEMBLY ja DigiExpo-tapahtumissa, sekä valitsee viralliset Suomen mestarit ja edustajat kansainvälisiin turnauksiin.

Pelaaminen ansaitsee tulla tunnustetuksi merkittävänä harrastus- ja kilpailumuotona. Peliliiga pyrkii aktiivisesti tuomaan pelaamista esille mediassa sekä parantamaan pelaamisen imagoa.

Toivomme voivamme kehittää elektronisesta urheilusta oikean, vakavasti otettavan kilpailumuodon Suomessa. Onhan pelaajia maassamme epäilyksettä enemmän kuin ralliautoilijoita, balettitanssijoita ja skeittareita yhteensä.

SM-kilpailut

Peliliiga järjestää vuonna 2016 viralliset SM-kilpailut Counter-Strike: Global Offensive, StarCraft II ja Hearthstone peleistä. SM-kilpailut ovat kolmiosaisia: online-karsinnat, osakilpailu ja ASSEMBLY Summer 2016 tapahtumassa torstaina 4.8.2016 järjestettävä Suomen mestaruus finaali.

Suomen mestari on myös edustaja Pohjoismaiden mestaruuskilpailussa, jotka järjestetään yhteistyössä DreamHack kanssa.

Mikä on eSM?

 eSM on Suomen elektronisen urheilun liiton - SEUL ry:n myöntämä status turnauksille. Lähtökohtaisesti liitto käyttää eSM-turnausten voittajia maajoukkuevalinnoissa ja muissa edustustehtävissä.

Ketkä pääsevät mukaan?

Peliliiga on avoin kaikille Suomen kansalaisille, ja rekisteröityminen pelaajaksi on maksutonta. Pelaajilta kuitenkin edellytetään Suomen elektronisen urheilun liiton - SEUL ry:n myöntämää pelaajalisenssiä. lue lisää

Miten liigaa seurataan?

Liigan etenemistä pystyy seuraamaan parhaiten Peliliigan verkkosivuston kautta osoitteessa www.peliliiga.fi. Sivustolta löytyvät niin tulevat ottelut, tulokset, striimit ja tulevat tapahtumat. 

Paitsi viralliselle lehdistölle, tarjoamme myös pelaamisesta uutisoiville sivustoille mahdollisuuden seurata kaikkia tapahtumiamme ja SM-kilpailuita veloituksetta. Joissakin tapahtumissa tarjoamme uutisoijille jopa erilliset toimitilat, joihin voi pystyttää uutisointipisteen helposti. Peliliigan kauden etenemistä ja tulevia tapahtumia voit seurata sivuillamme.

Striimit?

Pelaajat saavat itse lähettää omaa peliään suoratoistopalveluihin. Myös yhteisölähetysten tekeminen karsintaturnauksista on sallittu, tämä edellyttää erillislupaa joko molemmilta pelaajilta/joukkueilta tai Peliliigalta.

Osakilpailuista ja SM-finaalista järjestetään lähetykset Peliliigan puolesta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT

YHTEISTYÖKUMPPANIT